Egiptul şi Uniunea Europeană îşi consolidează cooperarea în domeniul gazelor naturale

Redacția apr. 12, 2022 0 comentarii
gaze

Egiptul şi Uniunea Europeană au anunţat că au ajuns la un acord privind consolidarea cooperării în domeniul gazelor naturale. Conform unui comunicat al Ministerului de Externe al Egiptului, ministrul de externe, Samih Shukri, s-a întâlnit cu vicepreședintele Comisiei Europene şi comisarul pentru Pactul Verde european şi delegaţia care îl însoţeşte, aflaţi în vizită la Cairo, scrie publicația turcă Akşam, citată de Rador.

În comunicatul comun transmis de Egipt şi Comisia Europeană se precizează că, în cadrul căutărilor de alternative la gazul rusesc, s-a ajuns la un acord pentru consolidarea cooperării în domeniul gazelor naturale.

De asemenea, în comunicat se mai arată că „Ambele părţi s-au înţeles să coopereze în domeniul gazului natural lichefiat şi al hidrogenului verde şi să dezvolte Parteneriatul privind Hidrogenul Verde din Marea Mediterană, parteneriat între Europa şi ţările din Golf privind comercializarea hidrogenului”.

În comunicat se subliniază că situaţia geopolitică existentă nu trebuie să influenţeze dorinţa de a organiza activităţi legate de climă şi că s-a ajuns la o înţelegere pentru ca resursele financiare care va fi alocate ţărilor în curs de dezvoltare să nu fie reduse. (AA)

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.