Emil Boc, despre prețurile din Târgul de Crăciun: „Sunt exact ca la Sibiu sau București. Nu le stabilim noi” / Un pahar de vin fiert costă 13 lei, iar pentru un meniu cu 5 sarmale se cer 25 de lei

G4Media dec. 8, 2022 0 comentarii
cluj proiectii

Primarul Clujului, Emil Boc, susține că prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj sunt la fel ca cele din Sibiu, București sau de la alte târguri din țară, după ce multă lume s-a plâns că sunt prețuri mari, scrie Monitorul de Cluj. Edilul a spus și că raportul dintre „cerere și ofertă se regăsește în teren”.

„Eu am văzut niște analize în presă care arată că prețurile de la Cluj sunt exact ca prețurile de la Sibiu, de la București, de la alte târguri de Crăciun. Dacă au greșit ei greșesc și eu, pentru că în toate aceste locuri spațiul acesta public trebuie scos la concesiune. Este o taxă minimă prevăzută de Consiliul Local pentru ocuparea domeniului public și când scoți la concesiune bineînțeles că vine cineva și oferă un ban pe metru pătrat, care e minimul prevăzut de lege. De acolo încolo, noi nu avem altă treabă. Deci nu avem legături cu prețul de piață”, a explicat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

Totodată, primarul mai susține că „raportul dintre cerere și ofertă este cel care se regăsește în teren”, la târg:

„Pe de altă parte noi am acceptat și ne-am implicat să organizăm și alte târguri descentralizare, cum este în Iris. Facem un târg acolo. Și acolo lângă Polivalentă am aprobat să se organizeze. Să se descentralizeze, să fie competiție. Pentru că, până la urmă, în economia de piață doar competiția este cea care stabilește prețul corect. Dar noi nu putem fixa prețul nici la Sibiu, nici la București, nici la Cluj, ca de altfel nicăieri în Europa nu putem fixa prețurile care se desfășoară pe piață. Raportul dintre cerere și ofertă este acela care se regăsește în teren”, a mai spus Emil Boc.

Câteva prețuri de la Târgul de Crăciun din Cluj:

Un vin fiert costă circa 13 lei, iar ceaiul 9 lei.

Prețul unui langoș variază de la 20 la 25 de lei.

Un meniu cu cinci sarmale este circa 25 de lei.

Un hot dog/sandwich, între 15 și 25 de lei.

Când vine vorba de mezeluri, prețurile variază: de la 30 de lei până la 90.

Clătitele au prețuri între 20 și 30 de lei.

O tură cu roata panoramică – 30 de lei.

Foto: Târgul de Crăciun Cluj-Napoca, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *