Flexibilitate, planuri de pensii, ore suplimentare plătite: beneficiile preferate de angajați, potrivit unui studiu

G4Media iul. 4, 2022 0 comentarii
munca la distanta, telemunca, vacanta, calatorie, excursie, piscina, laptop

Orarul flexibil de lucru, planurile de pensii finanțate de angajator și plata orelor suplimentare sunt cele mai populare trei beneficii pentru angajați, arată un studiu internațional publicat luni și citat de Le Figaro.

Studiul, realizat de societatea specializată în resurse umane Remote, s-a bazat pe un sondaj realizat în luna februarie pe un eșantion reprezentativ de 10.000 de angajați din SUA, Franța, Germania, Olanda și Marea Britanie.

Angajații americani sunt deosebit de interesați de concediile plătite, de care nu prea au parte, precum și de nivelul ridicat al asigurării de sănătate din partea companiei pentru a compensa un sistem predominant privat și costisitor. În toate țările analizate, dorința de flexibilitate este puternică, dar este exprimată în mod diferit, în funcție de naționalitate, vârstă și sex. Francezii sunt cei mai puțin entuziaști în ceea ce privește telemunca, spre deosebire de olandezi. De asemenea, nevoia de un program de lucru flexibil este mai mare în rândul femeilor decât în rândul bărbaților și în rândul angajaților cu copii decât în rândul celor fără copii.

Diferențe există și în funcție de sectorul profesional: angajații din domeniul resurselor umane și IT sunt mai favorabili decât cei din producție sau marketing/publicitate, de exemplu. În sfârșit, în ceea ce privește modalitățile de îmbunătățire a stării de bine la birou, francezii, germanii și olandezii pun accentul pe asigurarea unei alimentații sănătoase, în timp ce britanicii și americanii sunt în favoarea alocării de ore libere lunare pentru sănătate mintală.

Sursa foto: Pixabay / Peggy_Marco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *