Grecia, Bulgaria şi Turcia, cele mai populare destinații printre românii care își vor petrece vacanța în afara țării

Redacția iul. 24, 2023 0 comentarii
insula creta, grecia, vacanta

Peste 53% dintre românii care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinaţie ţări precum Grecia, Bulgaria şi Turcia, iar aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal, arată un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, citat de Agerpres.

Grecia este ţara unde cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă concediul, respectiv aproape 22% dintre respondenţi, în timp ce peste 17% au ales Bulgaria iar aproape 14,5% vor merge în Turcia. Totodată, peste 10% au ales să viziteze Italia, aproape 8% – Egipt, peste 7% – Spania iar mai mult de 6% – Franţa. Printre alte destinaţii unde românii îşi vor petrece concediul se numără: Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca.

Când trebuie să aleagă mijlocul de transport pe care îl folosesc când merg în vacanţă, aproape 56% dintre respondenţi au menţionat autoturismul personal, în timp ce trenul este ales de peste 19%, avionul de aproape 13%, iar autocarul de puţin peste 12%.

Potrivit sursei citate, la întrebarea – De unde faci rost de bani pentru vacanţă – peste 70% dintre respondenţi au răspuns că strâng banii din timp, făcând economii pe parcursul anului, peste 20% spun că folosesc tichetele de vacanţă pentru plata concediului, peste 4% apelează la cardul de credit/overdraft, aproape 3% spun că se împrumută la rude sau la prieteni iar peste 2% primesc prime de concediu de la angajator.

În ceea ce priveşte mărimea bugetului de vacanţă, peste 35% spun că acesta este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru circa 37% în timp ce pentru circa 15% s-a înregistrat o creştere de 10% – 30%.

La întrebarea referitoare la cum vor face plăţile în concediu, peste 62% dintre respondenţi spun că vor folosi cardurile, fie că sunt de debit sau de credit, fie o combinaţie de plată cash şi card. Numai aproximativ 37% spun că vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plăţi în concediu.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenţi sunt salariaţi, 74,83% locuiesc la oraş, 38,08% au studii superioare.

CEC Bank a fost fondată în 1864 şi are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.

Sursa: sunrise-travel.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *