Grecia majorează semnificativ subvenţiile la energie / De asemenea, sute de mii de gospodării care folosesc gaze vor primi o subvenţie lunară de 20 euro per MWh

energie electrica, electricitate, curent, bec

Grecia va majora în ianuarie subvenţiile pentru facturile la energie la 840 milioane de euro, pentru continuarea sprijinirii gospodăriilor şi companiilor afectate de preţurile ridicate la energie, a anunţat vineri ministrul Energiei, Kostas Skrekas, transmite Reuters.

Sprijinul, care reprezintă o dublare a subvenţiilor alocate pentru decembrie, va fi finanţat prin taxarea profiturilor excepţionale realizate de producătorii de energie şi din dreptul de tranzacţionare a emisiilor de CO2, a precizat Skrekas.

Anul acesta, Grecia a alocat peste 10 miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile şi companiile să-şi plătească facturile la electricitate, gaze şi combustibil pentru încălzire, în contextul preţurilor ridicate după invadarea Ucrainei de Rusia.

Pentru clienţii cu un consum lunar de electricitate de până la 500 kilowaţi-oră (kWh) – majoritatea locuinţelor din Grecia – subvenţia va ajunge la 330 euro per MWh, absorbind până la 87% din creşterile din facturi, a informat Skrekas.

De asemenea, aproximativ 700.000 de gospodării care folosesc gaze vor primi o subvenţie lunară de 20 euro per MWh.

Sursa foto: Unsplash / Patrick Tomasso

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *