Grecia se așteaptă ca numărul turiștilor români să revină la nivelul din 2019. „Cei din România aruncă banii pe vacanţe”

Redacția apr. 11, 2022 0 comentarii
grecia, vacanta, turism, santorini

Gazdele din Grecia se aşteaptă ca numărul turiştilor care sosesc anul acesta din România să fie la fel cu al celor care au venit în ultima zi „de pace” dinaintea pandemiei – 2019. Anul trecut ţara ţintă preferată a celor din România era Bulgaria, scrie publicația maghiară NAPI, citată de Rador.

În 2021 Bulgaria a fost mai populară în rândul turiştilor români decât înainte de pandemie – scria Maszol. În total 600.000 de cetăţeni români şi-au petrecut vara trecută vacanţele în Grecia – a anunţat şeful din România al organizaţiei de promovare a turismului grec, Gheorghios Staphilakis. Este vorba de un număr mai mare faţă de cel din anul precedent, dar tot mai mic faţă de valoarea din 2019, când numărul cetăţenilor români care au plecat în Grecia, era de peste un milion.

Deşi mai puţini decât înaintea epidemiei, turiştii din România au petrecut timp mai mult în Grecia şi au cheltuit mai mult. Marea parte a turiştilor români, aproximativ 70%, au petrecut vacanţa în partea continentală nordică a ţării, iar „gazdele” se aşteaptă ca în acest an numărul turiştilor români să se apropie de valoarea din 2019.

A doua ţară ţintă a turiştilor din România a fost Bulgaria, unde au fost 461.000 de persoane, cu 50% mai multe decât în 2019.

A treia ţară în ordinea popularităţii a fost Turcia cu 238.000 de oaspeţi din România. Aceleaşi trei ţări au fost cele mai populare în preferinţele turiştilor români şi înaintea izbucnirii epidemiei, dar în altă ordine.

Sursa foto: Pexels/Aleksandar Pasaric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *