În Sectorul 1 se vor instala panouri fotovoltaice pe 150 de clădiri ale primăriei

Redacția feb. 5, 2022 0 comentarii
clotilde-armand-e1611825197420

În Sectorul 1 se vor instala panouri fotovoltaice pe cele 150 de clădiri publice din administrarea autorităţii locale, a anunţat primarul Clotilde Armand.

“Vom deveni prima administraţie locală din ţară care produce mai multă energie electrică decât consumă. (…) Începând cu anul 2022, administraţia locală a Sectorului 1 va instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din această zonă administrativă pe care le administrează. Este vorba despre 150 de clădiri publice – grădiniţe, şcoli, licee, spitale şi sedii administrative – care sunt racordate la reţelele naţionale de distribuţie de energie”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

 

Ea a menţionat că, în 2023 şi 2024, capacitatea acestor clădiri de producere de energie electrică va fi suplimentată până la instalarea unei capacităţi totale de 21.000 de kWp. Clotilde Armand a explicat că, după suplimentarea capacităţii, energia produsă de clădirile publice din Sectorul 1 va depăşi energia consumată.

În 2020, potrivit edilului, cele 150 de clădiri publice au înregistrat un consum de peste 9 milioane de kwh de energie electrică şi aproape 28 de milioane de kwh de gaze naturale.

“Costurile totale anuale înregistrate de aceste consumuri de energie au fost în anul 2020 de aproape 11,5 milioane de lei. Având în vedere creşterea costului energiei la nivel naţional, este de aşteptat ca în perioada următoare aceste costuri să crească, punând o presiune importantă asupra bugetului local al Sectorului 1”, a adăugat Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *