Începe primul week-end complet cu restricții în București, concomitent cu vacanța elevilor: Magazinele și terasele se închid la ora 18.00, aglomerație în multe hipermarketuri

restaurant inchis covid sursa Pixabay sursa foto: Pixabay

De vineri de la ora 18.00 se aplică în București și multe localități cu peste 4 cazuri la mia de locuitori restricțiile care prevăd că circulaţia este permisă doar până la ora 20,00, iar magazinele și terasele se închid la ora 18.00. Este primul week-end complet în care se aplică aceste restricții. Ele au intrat în vigoare duminica trecută.

Restricțiile se suprapun cu debutul vacanței de Paște a elevilor.

Mai mulți cititori Economedia.ro au semnalat aglomerația din hipermarketuri, unde clienții care vor să își facă aprovizionarea obișnuită se întâlnesc cu părinții care fac ultimele pregătiri pentru trimiterea copiilor în vacanță la bunici sau în excursii.

Reamintim că în localitățile unde incidenţa cazurilor de covid e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia este permisă până la orele 20,00, iar la operatorii economici care au activități cu publicul, activitatea este permisă până la ora 18,00. Restricțiile dispar când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

În ceea ce privește localitățile care au incidența peste 7,5 la mia de locuitori, restricțiile se extind și în zilele lucrătoare.

În plus, sălile de sport și de fitness sunt închise în toate localitățile care au o incidență peste 4 cazuri la mia de locuitori. (Foto: Pixabay)

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *