Industria în România, statistici cu plus: Cifra de afaceri a crescut cu 20% în primele nouă luni din an față de aceeași perioadă a anului trecut

productie, fabrica

În luna septembrie 2021, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut atât față de luna precedentă – cu 7,4%, cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, arată datele Institutului Național de Statistică. În primele nouă luni ale anului, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 20,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a crescut, pe ansamblu, cu 20,8%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+20,9%) și industriei extractive (+17,6%).

Pe marile grupe industriale, creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+28,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+26,5%), industria bunurilor de capital (+20,4%), industria bunurilor de uz curent (+11,3%) şi industria energetică (+10,0%).

De asemenea, în primele nouă luni ale anului, producţia industrială din România a crescut cu 10,5% ca serie brută și cu 11,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele Institutului Național de Statistică. S-au înregistrat creșteri semnificative în producţia şi furnizarea de energie.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *