Infuzia de AI ar putea revigora vânzările de iPhone/ Asistentul Apple Intelligence necesită cel puțin un iPhone 15 Pro sau Pro Max pentru a funcționa

Apple iPhone 15 Sursa foto: Apple

Conferința de luni a dezvoltatorilor Apple a fost mai mult decât infuzarea software-ului său cu cea mai recentă tehnologie de inteligență artificială, inclusiv de la ChatGPT. A fost, de asemenea, despre a vinde mai multe iPhone-uri, scrie Reuters.

Confruntându-se cu cheltuieli de consum în scădere și cu rivali tehnologici în revenire, Apple a privit către inteligența artificială ca o modalitate de a-și revigora baza de fani loiali de peste 1 miliard de clienți și de a inversa declinul vânzărilor pentru cel mai bine vândut produs al său.

Software-ul, care necesită cel puțin un iPhone 15 Pro sau Pro Max pentru a funcționa, ar putea încuraja o cascadă de noi achiziții, au declarat mai mulți analiști. Unii au prezis cel mai mare ciclu de actualizare care va veni toamna de la lansarea de către Apple a iPhone 12 în 2020, care a atras consumatorii în parte prin conectivitatea 5G.

“Ceea ce am văzut astăzi a fost mai convingător decât orice am văzut de atunci”, a declarat analistul Gil Luria de la D.A. Davidson.

Compania a prezentat ceea ce a numit Apple Intelligence, varianta sa de inteligență artificială generativă care poate produce text, imagini și alte conținuturi la comandă.

Apple a demonstrat cum AI-ul său ar putea genera emoji personalizate, un desen animat pentru a trimite un SMS prietenilor sau texte care să facă un e-mail să sune mai profesionist. De asemenea, asistentul său digital, Siri, ar putea întreba utilizatorii dacă doresc ajutorul ChatGPT.

Unii analiști și-au exprimat scepticismul, prezicând că consumatorii nu vor alerga spre magazinele Apple pentru a obține mai multă inteligență artificială pe telefoanele lor.

“Poate că ar putea exista suficient în noile și îmbunătățitele dispozitive Apple cu Siri și inteligență pentru a stopa o parte din veniturile din dispozitive care au suferit o hemoragie în ultima vreme, dar nu este suficient pentru a crea o nouă bandă de adepți”, a declarat analistul Forrester Dipanjan Chatterjee.

Tejas Dessai de la Global X a adăugat: “Investitorii doresc în mod clar o strategie mai cuprinzătoare și mai ambițioasă din partea Apple atunci când vine vorba de inteligența artificială”. Acțiunile companiei au scăzut cu 2% la aflarea veștii.

Fie că vă place sau nu, funcțiile de inteligență artificială ale Apple nu vor ajunge pe fiecare iPhone.

Compania a declarat că clienții de smartphone-uri trebuie să facă upgrade la iPhone 15 Pro sau Pro Max pe care Apple a început să le vândă în septembrie 2023. Inteligența artificială, construită astfel încât să poată procesa date în mod privat pe dispozitivul unui utilizator, depinde de cipurile din cele mai noi smartphone-uri Apple.

În opinia analistului Dan Ives de la Wedbush Securities, acest lucru reprezintă o mare oportunitate. El a estimat că aproximativ 270 de milioane de iPhone-uri nu au fost actualizate în ultimii patru ani.

“Estimăm că peste 15% din baza instalată de Apple va face upgrade la iPhone 16, deoarece Apple Intelligence este aplicația ucigașă pe care mulți o așteptau”, a declarat Ives.

Lansarea iPhone 16 este așteptată în toamna acestui an.

Gene Munster, managing partner la Deepwater Asset Management, a declarat că un alt atu al Apple este integrarea sa ușor de utilizat cu ChatGPT. “Ei elimină cu adevărat fricțiunea din utilizarea AI”, a spus el.

Veniturile Apple din iPhone pentru anul fiscal care s-a încheiat în septembrie 2023 au fost de 200,6 miliarde de dolari, în scădere de la 205,5 miliarde de dolari în anul precedent, se arată în ultimul raport anual al companiei.

Cu toate acestea, AI este doar o parte din atracția Apple pentru consumatori. Aceștia ar putea dori în primul rând un ecran mai mare pentru iPhone sau o cameră foto mai bună, dar actualizările AI ar fi atrăgătoare pentru cei care le adoptă de timpuriu și se disting prin capacitatea lor de a întreprinde acțiuni în și între aplicații, a declarat Martin Yang de la Oppenheimer & Co.

“Această parte de acțiune va face din Apple un lider imediat în domeniul AI pentru consumatori”, a spus Yang.

 

Sursa foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *