Jeff Bezos spune că Blue Origin a vândut bilete de 100 de milioane de dolari pentru viitoarele călătorii turistice în spațiu. „Cererea este foarte, foarte mare”

Carmen Radu iul. 21, 2021 0 comentarii
bezos

Fostul CEO al Amazon Jeff Bezos a devenit marți al doilea miliardar care a călătorit în spațiu pe racheta companiei pe care a fondat-o, Blue Origin. În urma succesului călătoriei, Bezos afirmă că deja a vândut bilete de aproape 100 de milioane de dolari pentru viitoare călătorii turistice în spațiu, la bordul navetei Blue Shepard.

Blue Origin a deschis oficial vânzările de bilete în dimineața de dinaintea zborului lui Bezos, iar în conferința de presă post-zbor Bezos a declarat că compania „se apropia deja de vânzări private de 100 de milioane de dolari”.

„Cererea este foarte, foarte mare. Va trebui să construim mai multe propulsoare pentru a zbura mai frecvent și vom lucra la aspectele operaționale”, a spus Bezos.

Bezos și Blue Origin nu au dezvăluit prețurile la care au fost vândute locurile pe rachetă, care ajunge la 90 de kilometri deasupra suprafeței Pământului.

Un loc la bordul New Shepard a fost vândut cu 28 de milioane de dolari la o licitație organizată de companie în iunie. Câștigătorul a renunțat să se îmbarce în această primă din călătorie din cauza unor aspecte ce țin de program.

În locul său, pe New Shepard s-a îmbarcat Oliver Daeman, un tânăr de 18 ani din Olanda, care a făcut și el o ofertă. El a fost primul client plătitor al Blue Origin. Nu este cunoscută valoarea biletului plătit de acesta.

Blue Origin vrea să călătorească cu New Shepard în spațiu între 25 și 100 de ori, a spus Bezos. Odată ce racheta poate efectua 100 de zboruri, compania își va crește obiectivul, a adăugat el.

Blue Origin vrea să mai călătorească în spațiu cu racheta New Shepard de două ori în acest an, a declarat Bezos.

„Vom construi un drum către spațiu, astfel încât copiii noștri să poată construi viitorul… Trebuie să facem acest lucru pentru a rezolva problemele de pe pământ”, a spus el.

Miliardarul Richard Branson a ajuns în spațiu înainte de Jeff Bezos, în data de 11 iulie. El a făcut călătoria prin intermediul companiei sale Virgin Galactic. Biletul pentru o călătorie cu Virgin Galactic la marginea spațiului costă 250.000 de dolari și include un costum spațial.

sursa foto: Twitter Blue Origin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.