Nemții de la Knauf au cumpărat fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni

Tarnaveni Sursa foto: Knauf Insulation

Producătorul german de materiale izolante, înființat în Luxemburg, Knauf Insulation a achiziționat fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni, județul Mureș. Achiziționarea fabricii din Târnăveni are ca scop susținerea livrărilor către clienții Knauf Insulation din piețele în continuă creștere din România, Europa de Est și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

„Achiziția fabricii din România va sprijini obiectivele de creștere ale Knauf Insulation și va oferi o capacitate suplimentară pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru soluțiile noastre de izolare în regiune”, a declarat Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa/Orientul Mijlociu/Asia, membru al Comitetului de management al Grupului Knauf.

După încheierea tranzacției, Knauf Insulation are în plan să investească în retehnologizarea liniei de producție din Târnăveni pentru a o aduce la standarde moderne de producție.

Soluțiile Knauf Insulation sunt fabricate din sticlă reciclată până la 80%.

Potrivit reprezentanților Knauf Insulation, această achiziție face parte, de asemenea, din angajamentul pe termen lung al grupului  de a-și dezvolta divizia de produse de izolație pentru a furniza soluții mai bune în construcții și pentru a răspunde provocărilor de eficiență energetică din următorii ani. 

Knauf Insulation a intrat în 2008 pe piața din România și face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 35.000 de angajați în întreaga lume, cu peste 250 de fabrici în peste 90 de țări și vânzări de 10 miliarde de euro în anul 2020.

Sursa foto: Knauf Insulation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *