Marcel Ciolacu: Vom veni cu o ordonanță pentru a promulga termenul de majorare a salariilor pentru demnitari

Redacția iun. 8, 2022 0 comentarii
Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va veni cu o ordonanță de urgență pentru a promulga termenul de majorare a salariilor pentru demnitari, după ce Parlamentul a trecut un proiect de lege de majorare a acestor salarii la un loc cu cele ale profesorilor.

„Cu certitudine azi în coaliție vom lua decizia, se va amâna termenul de aplicare pentru demnitari. Altfel legea ar fi fost neconstituțională și ar fi fost atacată la CCR. În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanță de urgență pentru promulgarea termenului de majorare a salariilor pentru demnitari”, a spus Ciolacu, miercuri.

Reamintim că, printr-o notă explicativă care corectează o eroare materială, parlamentarii au decis ca toți demnitarii, primarii, prefecții, miniștrii și președintele țării să primească măriri de salariu.

Deputatul Cristian Seidler (USR), membru în comisia de muncă din Camera Deputaţilor, spunea că demnitarii vor primi, conform acestei modificări, între 880 de lei şi 1.410 lei brut lunar, în plus la salariu, deşi salariile demnitarilor erau îngheţate prin legea salarizării.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *