Marea Britanie încurajează populația să își reducă consumul de energie în cadrul unei campanii menite să reducă cererea de energie electrică și gaze naturale

Redacția dec. 17, 2022 0 comentarii
bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Marea Britanie încurajează populația să își reducă consumul de energie în cadrul unei campanii menite să reducă cererea de energie electrică și gaze naturale, în contextul în care facturile vor crește în această iarnă, scrie Bloomberg.

Guvernul prim-ministrului Rishi Sunak a început sâmbătă campania publică de economisire a energiei mult așteptată, chiar în momentul în care țara iese dintr-o săptămână de temperaturi scăzute care au provocat o creștere a cererii. Aceasta include sfaturi precum scăderea temperaturii la cazanele de acasă și luarea de măsuri pentru a reduce pierderile de căldură prin ferestre și uși.

În Marea Britanie, facturile la energie pentru mulți consumatori au crescut de peste două ori în ultimul an, pe fondul unei crize energetice istorice pentru regiune, exacerbată de reducerea livrărilor de gaz către Europa de către Rusia. Subvențiile guvernamentale britanice – care vor scădea în aprilie – au contribuit la limitarea creșterii prețurilor, ceea ce înseamnă că orice economii rezultate din reducerea consumului ar putea contribui la atenuarea loviturii pentru Trezorerie.

Măsurile din Marea Britanie – oprite de predecesoarea lui Sunak, Liz Truss – vin la câteva luni după planurile mai agresive de economisire a energiei din Europa. În Franța, guvernul a dezvăluit măsuri radicale de reducere a consumului de energie cu 10% în doi ani. Germania a adoptat propriile măsuri de reducere a cererii, inclusiv interzicerea iluminării monumentelor în aer liber pe timp de noapte din motive estetice și limitarea temperaturii în birouri.

Campania de conștientizare a Marii Britanii, denumită „It All Adds Up”, vine după ce prețurile energiei electrice pe termen scurt în Europa au crescut vertiginos la începutul acestei săptămâni. Deși nu a existat o lipsă de energie, cererea de gaze și de energie electrică a crescut brusc – demonstrând fragilitatea rețelei de electricitate din regiune și oferind o idee despre cât de scumpă ar putea fi iarna.

Un program separat derulat de National Grid, care încurajează gospodăriile din Marea Britanie să limiteze cererea de energie electrică în perioadele de vârf, a arătat că populația este dispusă să își schimbe comportamentul pentru a economisi energie, a declarat săptămâna aceasta Operatorul de rețea de electricitate. Cinci teste ale sistemului au dus la reducerea cererii de peste 780 de megawați-oră, echivalentul a 2,8 milioane de lire sterline (3,4 milioane de dolari) în economii.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *