Mediul de afaceri, scrisoare către Iohannis: Instituția Președinției are rolul de a readuce stabilitatea și încrederea în clasa politică. Ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile

Redacția sept. 8, 2021 0 comentarii
Dragos Petrescu, City Grill

Peste 200 de antreprenori români reuniți la cea de-a noua ediție a Summitului Romanian Business Leaders i-au trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care îi cer să „readucă stabilitatea și încrederea în clasa politică”, explicând că în criza politică prelungită care se preconizează și pentru care nu se întrevede o rezolvare nu se va putea construi nimic durabil.

Mediul de afaceri îi reaminește președintelui așteptările antreprenorilor români, privind 4 ani de liniște politică în care își pot concentra eforturile pe construcția economică și pe reformele administrative, care sunt în schimb blocate de lupte politice sterile și pierzătoare pentru români și România.

Redăm integral scrisoarea antreprenorilor:

„Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Romanian Business Leaders vă adresează această scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenți astăzi la cea de-a 9-a ediție a Summitului Romanian Business Leaders.

După un an cu dificultăți economice nemaiîntâlnite, dar și după alegerile din 2020, mediul privat și societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de liniște politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcția economică și pe reformele administrative.

Așteptările antreprenorilor români și ale mediului de afaceri, la a căror îndeplinire am investit, la rândul nostru, enorm de mult timp și energie au fost:

Implementarea cu profesionalism a Planului Național de Redresare și Reziliență pentru o Românie prosperă,

Simplificare administrativă pentru o Românie competitivă,

Digitalizarea administrației pentru o Românie modernă,

Modernizarea sistemului de învățământ pentru o Românie cu adevărat educată,

Gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoșită.

A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, și nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar și ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile și pierzătoare pentru români și România.

În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern ați declarat următoarele:  „Cetățenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educație, în marile sisteme publice, reducerea birocrației dar și combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate.”

Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează și pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil.

Domnule Președinte, motivul pentru care vă adresăm această scrisoare este acela că instituția Președinției are datoria de a readuce stabilitatea și încrederea în clasa politică, exercitând rolul constituțional de mediator între puterile politice, punând în frunte interesele României. Asta este ceea ce așteaptă cetățenii acestei țări de la dumneavoastră, asta ne dorim și noi, antreprenorii români.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este de 10 ani vocea și vehiculul de acțiune al liderilor de business pentru a construi o Românie în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru 1.000+ antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

Prin activitățile derulate acestea au implicat, până astăzi, peste 100.000 de români – antreprenori aspiranți, liceeni, antreprenori la început de drum sau cu experiență, români din Diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori și lideri din educație. Mai multe detalii aici.

RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România”.

Dragoș Petrescu, președinte RBL / Sursa foto: PRO TV Imperiul Leilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *