Melinda Gates a început să se gândească la divorț în 2019, după apariția informațiile legate de întâlnirile lui Bill Gates cu Jeffrey Epstein (WSJ )

Bill Melinda Gates

Melinda Gates, fosta soție a cofondatorului Microsoft Bill Gates, a început să se consulte cu avocați specializați în divorț încă din 2019, în urma informațiilor din presă care făceau legatura între fostul său soț și Jeffrey Epstein, finanțistul arestat pentru trafic de minore și care s-a sinucis în închisoare în același an, scrie Le Figaro.

Citând surse apropiate dosarului, precum și documente consultate, Wall Street Journal (WSJ) afirmă că Melinda Gates a început să-și contureze condițiile pentru divorț la acel moment, consultându-se cu mai multe firme specializate.

WSJ scrie că Melinda Gates și avocații săi au avut mai multe convorbiri telefonice în octombrie 2019, la puțin timp după ce New York Times a publicat un articol care detalia numeroasele întâlniri pe care Bill Gates le-a avut cu Epstein. La unele dintre aceste întâlniri Bill Gates ar fi rămas până noaptea târziu în locuința finanțistului din Manhattan. Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a susținut la acea vreme că întâlnirile aveau ca subiect de discuție opere filantropice și că patronul Microsoft regretă că s-a întâlnit cu Epstein. Contactat din nou de WSJ, un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a menținut declarațiile de la acea epocă.

124 miliarde de dolari de împărțit

Un fost angajat al Fundației Gates a declarat pentru WSJ că Melinda Gates și-a exprimat „starea de inconfort” legată de Epstein după o primă întâlnire între cei trei în 2013. În martie 2020, potrivit cotidianului financiar american, cuplul discuta deja despre maniera în care vor împărți imensa avere.

Tot potrivit WSJ, cuplul a acceptat să împartă bunurile deținute în conformitate cu un contract de separare, ai cărui termeni au fost stabiliți în cererea oficială de divorț în 3 mai. Averea celor doi constă între altele într-un complex rezidențial în valoare de 131 milioane dolari în statul Washington, o colecție de înscrisuri științifice atribuite lui Leonardo da Vinci, achiziționată cu 30 de milioane de dolari, și investiții în Microsoft și hotelurile Four Seasons.

Bill Gates este, potrivit celui mai recent clasament Forbes, al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 124 miliarde dolari.

Cuplul și-a anunțat intenția de a divorța săptămâna trecută, după 27 de ani de viață în comun. Cei doi au precizat că vor continua să lucreze în comun în cadrul Fundației Gates.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *