Ministerul Muncii vrea platformă care să integreze locurile de muncă disponibile în instituții publice și în companii private

telemunca-teleworking-computer-calculator-Pexels-e1604673995101 Foto: Telemuncă / Pexels.com

Ministerul Muncii lucrează la dezvoltarea unei platforme care să integreze locurile de muncă vacante în instituții publice sau în companii private, a anunțat ministrul Raluca Turcan. De la începutul anului până în prezent, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000, a mai menționat aceasta, într-o postare pe pagina de Facebook.

În ultimele două luni s-au încheiat 34.000 de contracte noi de muncă, iar 4.000 dintre acestea au fost încheiate în urma întâlnirilor dintre angajatori și cei care își caută un loc de muncă, facilitate de agențiile județene de ocupare în cadrul burselor organizate până acum.

Aproape 500 de agenți economici, care au avut 6.000 de posturi vacante, au participat la bursele organizate până acum în județele Bihor, Botoșani, Brăila, Cluj, Hunedoara, Dâmbovița, Olt și Maramureș, iar faptul că 4.000 dintre ele au fost ocupate ne încurajează să continuăm organizarea acestor întâlniri în toată țara.

Turcan a participat la o bursă a locurilor de muncă, la Constanța, unde au fost disponibile aproape 500 locuri de muncă, 70% dintre ele fiind pentru studii superioare și medii.

 

Foto: Telemuncă / Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *