Ministrul de Interne susține „sancţionarea şi revizuirea” contractelor pentru carburant pe care instituțiile române le au cu firme din Rusia

Redacția feb. 27, 2022 0 comentarii
benzinarie Gazprom

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, declară că susţine „sancţionarea şi revizuirea” contractelor pe care instituţii publice din România le au cu companii din Rusia pentru furnizarea de carburant. „Cred că ar fi chiar potrivit să fim printre primii care facem acest lucru şi să dăm un exemplu”, afirmă Bode, potrivit News.ro.

Întrebat, duminică seară, într-o conferinţă de presă, dacă Ministerul Afacerilor Interne sau instituţii din subordinea acestuia au contracte cu companii ruse de furnizare de carburant, Lucian Bode a răspuns că, în opinia sa, aceste contracte „trebuiesc sancţionate şi revizuite” în spiritul sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană, şi nu numai, Federaţiei Ruse.

Bode nu a precizat dacă astfel de contracte există și cu ce firme sunt încheiate. Benzinăriile rusești în România sunt Gazprom și Lukoil.

„Noi am demarat o analiză la nivelul Ministerului şi categoric ne vom conforma deciziilor luate la nivel european. Ţara noastră va transpune aceste decizii în practică şi evident că orice astfel de contract, dacă este – şi din punctul meu de vedere este în categoria celor care trebuiesc sancţionate şi revizuite – fără doar şi poate o vom face. Cred că ar fi chiar potrivit să fim printre primii care facem acest lucru şi să dăm un exemplu”, a afirmat ministrul de Interne.

Sursa foto: gazprom-neft.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *