Ministrul Muncii cere flexibilizarea de 9,4% pentru pensii prevăzut în PNRR

Redacția mart. 31, 2022 0 comentarii
bani, lei, finante, bancnote, pensie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a scris într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că a solicitat lui Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, flexibilizarea procentului de 9,4 pentru pensii prevăzut în PNRR. Cei doi au avut o întâlnire în cadrul căreia au discutat despre situația cetățenilor ucraineni care s-au refugiat în România, dar și despre reforme importante, care vizează piață muncii sau sistemul public de pensii.

„Susțin orice reformă care se raliază la tot ce înseamnă prevederile Tratatului UE, dar nu voi semna niciodată o reformă care să mențină sau care să conducă la sărăcirea cetățenilor români. I-am explicat domnului comisar european de ce solicit și de ce sunt imperativ când cer flexibilizarea procentului de 9,4 pentru pensii prevăzut în PNRR. Noi vorbim de sistemul public de pensii și am fost de acord amândoi că sustenabilitatea e foarte importantă”, a scris Budăi pe pagina sa de Facebook.

Ministrul spune că problema sustenabilității apare în contextul în care 4-5 milioane de cetățeni români, care au fost pregătiți de România, contribuie în prezent la economiile altor state din Europa.

„Acesta este principalul motiv pentru care cerem flexibilizare și am convingerea că o vom obține de la Comisie, atât în ceea ce privește procentul de 9,4, cât și termenul stabilit pentru anul 2070”, a transmis acesta.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *