Ministrul Proiectelor Europene: Impozitul progresiv „poate fi soluţie” dacă este implementat ca politică fiscală naţională şi în situaţia în care impozitarea se aplică proprietăţilor

Redacția iun. 4, 2022 0 comentarii
hartii, acte, taxe, facturi, plata, documente

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, susţine, răspunzând unei întrebări, că impozitul progresiv „poate fi soluţie” dacă este implementat ca politică fiscală naţională şi în situaţia în care impozitarea se aplică proprietăţilor, scrie News.ro.

„Cu impozitul progresiv? Depinde dacă e să discutăm de o politică fiscală la nivel de ţară  şi dacă este în discuţie impozitarea proprietăţilor, impozitul progresiv poate să fie o soluţie”, a afirmat Marcel Boloş într-un interviu pentru Antena 3, întrebat dacă este de acord cu implementarea impozitului progresiv.
Impozitul preogresiv este susţinut de PSD, în timp ce fosul lider lider liberal Florin Cîţu a spus în repetate rânduri că pentru PNL aceasta este „o linie roşie”.
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, referitor la cota unică de impozitare, că „s-a dovedit că aduce bani”, precizând că niciun social-democrat nu a mers „oficial” în coaliţia de guvernare pentru a ridica problema înlocuirii acesteia cu altă metodă de impozitare.
„Cota unică este pentru cel care munceşte, nu-i dau în cap celui care lucrează mai mult pentru a-l ajuta pe celălalt”, arată Bogdan.
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni, că „românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare şi dintr-o dată trebuie să plătească mai mult”, neexistând „o decizie politică pe creşterea impozitului sau a taxării şi Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea, ceea ce aşa va rămâne”.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *