Netflix impune taxă suplimentară pentru cei care dau parola contului membrilor din afara familiei / Sistemul e testat în trei state din America de Sud

G4Media mart. 17, 2022 0 comentarii
Netflix-logo-and-screen-1170x658 sursa foto: Playtech

Netflix face încă o încercare de a opri partajarea ilicită a conturilor de către abonați, anunță La Stampa.

Conform actualului regulament, contul unui client Netflix „nu poate fi partajat în afara familiei”. Acesta este motivul pentru care au fost studiate metode care să garanteze utilizatorilor posibilitatea de a-și partaja abonamentul într-un mod simplu, sigur, dar mai ales legal, chiar și cu persoane din afara familiei lor.

Acum, într-un test care va fi lansat în Chile, Costa Rica și Peru, Netflix va permite abonaților la planul standard și premium, să adauge, prin plata unei taxe suplimentare, „subconturi” pentru alte maxim două persoane care nu locuiesc împreună și, prin urmare, în afara unității familiale. Fiecare dintre acestea va avea propriul profil și conținutul recomandat, care poate fi importat și de la unul dintre profilurile existente, dar mai ales user și parolă unice, la un cost de 2.380 CLP (2,67 €) în Chile, 2,99 USD (2,73 €) în Costa Rica și 7,9 PEN (1,92 EUR) în Peru.

„Am fost întotdeauna flexibili față de oamenii care locuiesc împreună, cu funcții precum „profiluri separate” și adăugând mai multe dispozitive în funcție de tarifele alese. A existat o oarecare confuzie despre când și cum se poate partaja un cont Netflix. Drept urmare, conturile sunt partajate acum în mai multe case, ceea ce ne afectează capacitatea de a investi în filme sau seriale TV noi pentru utilizatorii noștri”, explică Chengyi Long, director de inovare a produselor la Netflix.

În țările în care va începe testul, abonații platformei care își împărtășesc contul în afara gospodăriei, vor fi notificați cu privire la noile opțiuni. Dar ca și în cazul altor teste efectuate anterior, nu există nicio garanție că acestea vor deveni permanente în serviciu: „vom lucra pentru a înțelege utilitatea acestor noi funcții pentru abonații din aceste trei țări, înainte de a face modificări în restul lumii”, concluzionează Long.

sursa foto: Playtech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *