O companie din industria construcțiilor de mașini, interesată să preia un parc industrial de peste 100 de ha în Cluj

tetarom 5 cluj puz

O companie din domeniul construcției de mașini e interesată să preia în integralitate parcul industrial Tetarom V, pregătit de Consiliului Județean Cluj pe un teren de 115 hectare în localitatea Luna, scrie Actual de Cluj. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliul Județean, Alin Tișe, care susține că există discuții avansate în acest sens.

Proiectul de urbanism pentru Tetarom V, realizat de arhitecții din Direcția de Urbanism a Consiliului Județean a fost prezentat public în vara lui 2020, la o ședință a comisiei de urbanism din cadrul instituției.  Specialiștii din comisie au salutat locația propusă- lângă autostradă și râul Arieș- aproape de baza militară din Luna, unde există ideea de a se amenaja un aeroport cargo nou în Cluj și au făcut obeservații punctuale privind relația între parc și comună sau suprafețele agricole din vecinătate.

Detalii despre proiecte AICI

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că există interes din partea unei companii specializate în construcția de mașini de a prelua accest parc încă din actuala faza de proiect.

”Am avut o discuție și cu Primăria Luna și credem că parcul va fi ocupat mai repede decât ne-am așteptat”, a mai spus Tișe, în cadrul unei conferințe de presă din 8 februarie.

Al cincilea parc industrial Tetarom va fi realizat în zona Luna-Câmpia Turzii pe un teren de 115 ha. Deja președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a parafat un protocol de colaborare cu Primăriile din Luna și Câmpia Turzii pentru proiect și a mobilizat un buget multianual. Pentru realizarea acceselor și demararea investiției, Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unui buget multianual în valoare totală de peste 48,8 milioane lei cu TVA inclus, defalcat pe o perioadă de trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *