O nouă etapă Rabla pentru Electrocasnice a debutat luni dimineață: Se acordă vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

Redacția dec. 19, 2022 0 comentarii
aer conditionat aparate

Începând de azi, 19  decembrie, de la ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu. Bugetul este de 15 milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 19 decembrie 2022, ora10:00 – 23 decembrie 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

În a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Mai precis: 400 de lei pentru aparate de aer condiționat,inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++ și tot 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După finalizarea etapei sau după epuizarea bugetului, va avea loc ședința Comitetului de Avizare prin care vor fi validate voucherele rezervate. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

AFM precizează că persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediție și ulterior nu l-a utilizat nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiași an calendaristic.

 

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *