Omul lui Dan Voiculescu, pus șef de Dan Vîlceanu la o companie-cheie de stat din România. Cine e Bogdan Pascu, fost director la Grivco, actual șef la CNAIR, mic investitor la Gazprom

G4Media sept. 27, 2021 0 comentarii
Bogdan Pascu si Dan Voiculescu - Agerpres Vlad Stavrica

Dan Vîlceanu, ministru interimar al Transporturilor și mâna dreaptă a premierului Florin Cîțu, l-a numit în urmă cu o săptămână membru în consiliul de administrație al Companiei de Autostrăzi (CNAIR) pe Bogdan Pascu, care luni a fost și ales președintele CA. Apariția lui Pascu, unul dintre oamenii apropiați de Dan Voiculescu, este marcată pe site-ul CNAIR.

Pascu a mai fost dorit în Ministerul Transporturilor, pe post de consilier, și de secretarul de stat liberal Ionel Scrioșteanu, dar fostul ministrul Cătălin Drulă a refuzat semnarea documentelor de angajare, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Cine este Bogdan Pascu. Potrivit paginii sale de LinkedIn, Bogdan Pascu (fost vicepremier din partea Partidului Conservator în guvernul Tăriceanu) a condus în ultimii șase ani compania de proiectare și consultanță Consitrans, care are numeroase contracte cu Compania de Administrare a Infrastructurii, inclusiv pentru realizarea drumului expres Craiova – Pitești.

Bogdan Pascu a fost parlamentar din partea fostului Partid Conservator condus de Dan Voiculescu și a ocupat în 2006 și funcția de vicepremier în cabinetul condus de Călin Popescu – Tăriceanu. Bogdan Pascu a lucrat și la Antena 1 și Grivco, firme controlate de Dan Voiculescu.

Între 2012 și 2013 a lucrat în cadrul CNADNR (actuala CNAIR), în departamentul care se ocupa cu implementarea proiectelor cu finanțare externă, iar între 2012 și 2014 a condus Consiliul de Administrație al Autorității Metropolitane de Transport București.

În 2019, el a fost numit de premierul Viorica Dăncilă drept șef al Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, înființat de premierul de la acel moment cu rolul unui adevărat minister ”paralel” al Transporturilor.

Cea mai recentă declarație de interese a lui Bogdan Pascu, care datează din februarie 2021, arată că acesta a investit în acțiunile mai multor companii, majoritatea românești. Există și o excepție: a cumpărat 6550 de acțiuni ale gigantului energetic rus Gazprom, cu o valoare totală de 158.000 de lei.

CNAIR, ale cărei acțiuni sunt deținute de Ministerul Transporturilor, este una dintre cele mai mari companii românești cu capital de stat și gestionează marile proiecte de infrastructură rutieră dezvoltate de guvern.

După ce PNL a preluat Ministerul Transporturilor prin Dan Vîlceanu, a fost înlocuită din funcție atât directoarea generală Mariana Ioniță, cât și șeful Consiliului de Administrație.

Foto: Bogdan Pascu si Dan Voiculescu – (Agerpres / Vlad Stavrica)

Foto: Bogdan Pascu si Dan Voiculescu - (Agerpres / Vlad Stavrica)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *