Persoanele fizice se pot înscrie de azi în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor

masina de spalat, electrocasnice Sursa foto: Pexels, Ekaterina Belinskaya

Persoanele fizice se pot înscrie, începând de azi, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele, potrivit datelor anunțate de Administrația Fondului pentru Mediu.

Bugetul primei etape este de 25 de milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice se mai puteau înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Mai precis, 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Vezi noutățile din acest an:

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 începe astăzi. Bugetul alocat este de 100 milioane lei/ Ce noutăți și schimbări sunt în anul acesta

 

Sursa foto: Pexels, Ekaterina Belinskaya

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *