Pieţele bursiere europene au închis luni în creştere, în ciuda tensiunilor din Orientul Mijlociu

bursa-economie-criza

Pieţele bursiere europene au închis luni în creştere, în pofida volatilităţii continue din Orientul Mijlociu, investitorii monitorizând date economice din Germania şi aşteptând în această săptămână date economice în SUA, transmite CNBC, conform News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat în urcare cu 0,4%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu pozitiv, creşterile fiind conduse de acţiunile din domeniul sănătăţii.

Stoxx 600  este pe cale să scadă cu 4,6% în octombrie, potrivit datelor LSEG, pe fondul câştigurilor slabe ale companiilor şi al preocupărilor cu privire la ratele dobânzilor mari pentru mai mult timp decât se credea iniţial.

Indicele german DAX a urcat cu 0,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,44%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,5%. Indicele FTSE MIB al bursei italiene a avansat cu 0,19% şi IBEX 35 al bursei spaniole a crescut cu 1,07%.

HSBC a raportat o creştere uriaşă de 235% a profitului după impozitare, la 6,26 miliarde de dolari, în trimestrul al treilea, acesta fiind totuşi mai mic decât aşteptările. Cea mai mare bancă din Europa după active a anunţat şi o răscumpărare suplimentară de acţiuni, de până la 3 miliarde de dolari.

Acţiunile listate la Londra au deschis la Londra în creştere cu 0,8% mai mult.

Între timp, produsul intern brut german a înregistrat o scădere trimestrială de 0,1%, evoluţia fiind puţin mai bună decât scăderea cu 0,3% prognozată într-un sondaj al economiştilor Reuters.

Economia germană s-a micşorat cu 0,8% pe o bază ajustată la preţuri, faţă de trimestrul trei din 2022. PIB-ul pentru al doilea trimestru a fost revizuit în sus, de la stagnare la o creştere de 0,1%.

Pieţele din Asia-Pacific au început săptămâna mixt înaintea publicării de date economice cheie din întreaga regiune. Acţiunile americane au avut o evoluţie pozitivă într-o săptămână mare, care va include decizia Rezervei Federale privind dobânzile, un raport privind locurile de muncă şi raportul privind câştigurile Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *