Platforma Bolt lansează în Europa serviciul care le permite utilizatorilor să închirieze mașini

bolt

Bolt, platformă europeană de mobilitate, lansează serviciul de car-sharing care permite utilizatorilor să închirieze o maşină pentru perioade scurte de timp, folosind aplicaţia Bolt, transmite Agerpres. Compania va investi 20 de milioane de euro în lansarea Bolt Drive în Europa şi va începe printr-un proiect pilot care se va desfăşura pe piaţa internă, în Estonia, au anunțat reperzentanții companiei.

“Permiţând utilizatorilor să închirieze rapid şi convenabil o maşină prin simpla atingere a unui buton, Bolt îi ajută să fie mai puţin dependenţi de maşinile personale şi încurajează, astfel, utilizarea unor moduri de transport alternative pentru călătoriile pe distanţe scurte”, susțin reprezentanții Bolt. Markus Villig, CEO Bolt, spune că maşinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban. “Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu şi ocuparea spaţiului oraşului”, a menţionat Markus Villig. În opinia sa, pentru ca oamenii să treacă de la proprietate la transport la cerere, trebuie să aibă o opţiune mai convenabilă, mai accesibilă şi mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare distanţă.

“Facem deja acest lucru pentru călătoriile pe distanţe scurte şi medii. Bolt Drive acoperă acum restul situaţiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend. Utilizatorii noştri vor avea acces la o maşină în orice moment, din aceeaşi aplicaţie pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice şi ride-hailing”, a mai spus Markus Villig.

Bolt Drive este un serviciu gratuit de partajare a maşinilor, care permite utilizatorilor să vadă, pe o hartă, cele mai apropiate vehicule de ei şi să rezerve o maşină folosind aplicaţia Bolt. Astfel, ei pot începe călătoria deblocând maşina cu un telefon mobil şi o pot încheia oriunde în oraş, într-o zonă indicată în aplicaţie. Utilizatorii nu trebuie să plătească pentru parcare sau combustibil.

Bolt este o platformă europeană de mobilitate, cu aproximativ 50 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 40 de ţări din Europa şi Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete şi biciclete electrice, până la livrarea de alimente şi pachete. Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, susțin reprezentanții companiei.

 

Sursa foto: Bolt, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *