Platformă de turism: Peste 2,1 milioane de înnoptări au fost achitate cu voucherele de vacanţă în ultimii cinci ani

Redacția iun. 7, 2023 0 comentarii
mamaia, Constanta, turism, mare, litoral

Peste 2,1 milioane de înnoptări au fost achitate cu voucherele de vacanţă, în ultimii cinci ani, potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit și citat de Agerpres.

Numai în primele cinci luni ale acestui an, au fost deja înregistrate 337.336 de înnoptări plătite cu tichete, în creştere de trei ori în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022.

“Voucherele de vacanţă sunt implementate pe piaţa din România de cinci ani, această strategie fiind aplicată şi de alte state europene cu scopul dezvoltării turismului intern. Singurul an de pauză a fost 2021, când Guvernul nu a acordat vouchere noi, însă le-a prelungit pe cele rămase nefolosite din 2019 şi 2020 (pe fondul pandemiei Covid-19). În ultimii 5 ani au fost plătite cu tichetele de vacanţă 2.118.729 de înnoptări”, se arată într-un comunicat de presă al Travelminit. Începând din 2022, tichetele de vacanţă sunt disponibile exclusiv pe suport magnetic, sub forma unui card care va fi alimentat şi anul acesta cu 1.450 de lei, aceeaşi sumă ca şi până acum.

Voucherele de vacanţă au valabilitate de un an, nu sunt rambursabile şi pot fi folosite numai de către beneficiarul lor, în baza unui act de identitate.

Datele platformei hoteliere relevă faptul că destinaţiile populare în rândul turiştilor rămân şi în această vară staţiunile de pe litoralul românesc, Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *