Preţurile producţiei industriale din România sunt cu 43% mai mari în ianuarie 2022 față de acum un an. Creșteri impresionante la extracția petrolului și gazelor și în Producția de energie

berc ars, energie, electricitate, curent

Preţurile producţiei industriale din România au crescut cu 43% în ianuarie 2022 față de începutul anului trecut, arată datele publicate azi de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna ianuarie 2022, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu
8,6% faţă de luna decembrie 2021. În luna ianuarie 2022, comparativ cu luna ianuarie 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 43,0%.

În Industria extractivă, prețurile în ianuarie 2022 sunt cu 134% mai mari decât în ianuarie anul trecut. O creștere impresionantă s-a înregistrat la Extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale: 243%. Fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiuluia a înregistrat o creștere de aproape 67%.

Indicele prețurilor în Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat e cu 145,86% mai mare decât la începutul anului trecut.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.