Producătorul de petrol și gaze naturale Energean a descoperit mai multe gaze în largul coastelor Israelului. Noul zăcământ ar avea 13,3 miliarde de metri cubi de gaze naturale

energean-power-fpso-february-2021

Producătorul de petrol și gaze naturale Energean, axat pe Mediterana de Est, a făcut o descoperire comercială la sonda sa de explorare Zeus în largul coastei Israelului și a îmbunătățit descoperirea sa vecină Athena,  după cum a anunțar compania luni, citată de Reuters.

Athena ar putea fi legată de vasul plutitor de producție și stocare (foto) pe care Energean îl folosește pentru a trimite gaze pe piața israeliană din câmpul său emblematic Karish.

Energean a lansat, de asemenea, ideea unei noi dezvoltări de câmpuri în ceea ce numește zona Olympus, care ar putea trimite, de asemenea, gaze în Egipt. Compania a declarat că se așteaptă să le poată spune investitorilor mai multe despre planurile sale de dezvoltare la începutul anului viitor.

Estimările preliminare indică faptul că Zeus deține 13,3 miliarde de metri cubi de gaz, cu puțin peste estimările de dinaintea forajului, dar Energean analizează în continuare rezultatele.

Descoperirea de 8 miliarde de metri cubi de la Athena a fost anunțată în luna mai, fiind inferioară unei estimări anterioare de 21 miliarde de metri cubi, dar Energean a declarat luni că auditorul său de rezerve DeGolyer & MacNaughton a îmbunătățit această estimare la 11,75 miliarde de metri cubi după o analiză suplimentară a datelor.

 

Sursa foto: energean.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *