Producţia industrială a crescut cu 7,5% în primele 11 luni din 2021

industrie, sudor Sursa foto: Pixabay

Producţia industrială a fost mai mare atât ca serie brută (+7,5%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+8,2%), în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică, citat de Agerpres.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 7,5%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,6%) şi industria prelucrătoare (+7,5%). Industria extractivă a scăzut cu 2,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, a fost mai mare cu 8,2%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,9%) şi industria prelucrătoare (+7,5%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6%.

În luna noiembrie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 5,4%, ca efect al creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+6,4%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,0%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6 %.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,5%. Industria prelucrătoare a crescut cu 4,6%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,2%, respectiv cu 1,3%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,9%, ca urmare a creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,0%) şi industria prelucrătoare (+0,1%). Industria extractivă a scăzut cu 1,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1,9%, din cauza scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-2,6%) şi industria extractivă (-1,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,6%.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *