Românii pot deveni nomazi digitali în Turcia cu ajutorul unei platforme de vize 

Istanbul Turcia sursa foto: Pixabay/ Şinasi Müldür

Plataforma de vize pentru nomazi digitali din Turcia este disponibilă, arată un comunicat de transmits de. Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA). Pentru a obține o viză pentru Turcia, nomazii digitali își pot iniția ușor procesul de aplicare de pe platforma de Pre-Înregistrare pentru Nomazi Digitali, Digital Nomad GoTürkiye.

„După ce sunt completate cerințele pe această platformă, va fi emis un “Certificat de Identificare a Nomadului Digital”. Cu certificatul pe care-l primesc de pe platformă, cei care au aplicat trebuie să-și continue procesul la consulatele turcești și/sau centrele de vize”, potrivit informării.

Pentru a deveni nomad digital în Turcia pot aplica cetățenii Franței, Germaniei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxemburgului, Irlandei, Danemarcei, Greciei, Croației, Spaniei, Portugaliei, Austriei, Finlandei, Suediei, Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Sloveniei, Slovaciei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Maltei, Bulgariei, României, Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Regatului Unit, Elveției, SUA, Canadei, Federației Ruse, Ucrainei și Belarusului, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani.

Comunicatul mai arată că pentru a obține un Certificat de Identificare a Nomadului Digital, trebuie să încărcați următoarele documente după înregistrarea pe platformă:

• Document de călătorie/pașaport valabil pentru cel puțin șase luni de la data sosirii în Turcia

• Diplomă de învățământ superior sau document substitut al diplomei

• Document care demonstrează că solicitantul lucrează ca Nomad Digital: a) Contract dacă lucrează pentru o companie (cu excepția companiilor din Turcia)

sau

b) contract de muncă între solicitant și companie dacă este independent (cu excepția companiilor din Turcia)

• Fotografie biometrică

• Document care dovedește că solicitantul are un venit lunar de 3.000 dolari sau un venit anual de 36.000 dolari

„În ultimii ani Turcia a început să devină o destinație populară pentru nomazii digitali întrucât oferă o infrastructură tehnologică robustă, este o locație ușor de accesat și are internet de mare viteză la care se adaugă sisteme avansate de banking și de plăți digitale”, mai transmite comunicatul.

sursa foto: Pixabay/ Şinasi Müldür

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *