Rubla se îndreaptă spre cea mai mare pierdere zilnică din martie 2020

Ruble pixabay.com

Rubla se scufundă și se îndreaptă către cea mai proastă zi din ultimii doi ani, după ce SUA au declarat că consideră că Rusia ar putea declanșa un conflict în Ucraina încă de săptămâna viitoare, scrie Bloomberg.

Moneda rusă a scăzut vineri cu peste 3%, la 77,34 ruble per dolar american. Dacă se închide la acest nivel, acesta va fi cel mai mare declin zilnic de la debutul crizei globale de coronavirus, în martie 2020.

Joe Biden le-a spus liderilor europeni, în discuția de vineri seară, la telefon, la care a participat inclusiv președintele Klaus Iohannis, că președintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina. Atacul ar putea avea loc în câteva zile, transmite The Guardian care citează surse diplomatice, scrie G4Media.

Un atac rus ar putea începe în orice zi și ar începe probabil cu un atac aerian, iar o incursiune rapidă în Kiev ar fi foarte posibilă susține Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al SUA, citat de Reuters.

Casa Albă a declarat vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea avea loc în decurs de o săptămână, posibil în următoarele două zile, înainte de sfârșitul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing și a îndemnat americanii să părăsească țara în cel mai scurt timp, transmite și Asociated Press.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *