Rubla se scufundă la minimul ultimelor 8 luni față de dolar, din cauza temerilor legate de sancțiuni

Redacția dec. 29, 2022 0 comentarii
banca centrala a rusiei, rusia, moscova, rubla, ruble, economie, inflatie, sanctiuni occidentale

Rubla rusă a coborât joi la minimul ultimelor opt luni în raport cu dolarul, sub influența așteptărilor că sancțiunile asupra petrolului și gazelor rusești ar putea limita veniturile din exporturi, scrie Reuters.

Rubla era joi cu 0,9% mai slabă față de dolar, la 72,83, cel mai slab punct din 27 aprilie. A pierdut 0,7% pentru a se tranzacționa la 76,93 față de euro.

Moneda a pierdut acum sprijinul cheie al unei perioade fiscale de sfârșit de lună care, de obicei, îi face pe exportatori să convertească veniturile în valută în ruble pentru a plăti datoriile interne, în timp ce importurile în redresare s-au combinat cu exporturile în scădere pentru a exercita, de asemenea, presiune.

Președintele Vladimir Putin a oferit săptămâna aceasta răspunsul mult așteptat al Rusiei la plafonarea prețului petrolului în Occident, semnând un decret care interzice furnizarea de țiței și produse petroliere de la 1 februarie timp de cinci luni către națiunile care îl respectă.

Economia Rusiei se află, de asemenea, pe un teren șubred în perspectiva anului 2023. Datele economice din noiembrie au dat miercuri semne că o lipsă de forță de muncă legată de ordinul de mobilizare parțială emis de Putin la sfârșitul lunii septembrie afectează perspectivele de creștere.

Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *