Șeful ExxonMobil prezice o revenire a investițiilor în producția de combustibili fosili

Redacția iun. 28, 2022 0 comentarii
petrol

Directorul executiv al ExxonMobil a prezis o revenire a investițiilor în producția de combustibili fosili, în timp ce a pus creșterea prețurilor la petrol și gaze pe seama presiunii de a trece la o energie mai curată într-o perioadă de cerere neîncetată, a declarat Darren Woods, șeful ExxonMobil, într-un interviu acordat Financial Times.

Acesta a declarat că eforturile de reducere a emisiilor prin diminuarea producției înainte de a aborda consumul au făcut ca lumea să se lupte pentru a satisface nevoile energetice, subliniind o „viziune optimistă” cu privire la rapiditatea cu care se poate realiza tranziția energetică.

Guvernele nu numai că nu au reușit să se ocupe „de partea de cerere”, dar nu au recunoscut „că este nevoie de un set destul de solid de soluții alternative pentru a satisface nevoile oamenilor în mod fiabil și la prețuri accesibile”, a declarat Woods pentru Financial Times.

Prețurile globale ale țițeiului au crescut în acest an la mult peste 100 de dolari pe baril, deoarece invazia Rusiei în Ucraina a tensionat piețele petroliere, alimentând o inflație ridicată de zeci de ani în întreaga lume. Luni, petrolul Brent se tranzacționa la aproximativ 115 dolari pe baril.

Woods a declarat că se așteaptă ca prețul petrolului să continue să urce până când va stimula reînnoirea investițiilor în producție.

Spre deosebire de rivalii săi europeni BP și Shell, care s-au angajat să reducă producția de petrol și gaze în timp pentru a contribui la scăderea emisiilor, Exxon a rezistat cu fermitate presiunilor de a-și reduce planurile de producție și are în plan investiții petroliere mari în SUA, Brazilia și Guyana.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *