Surpriză în pandemie: a crescut numărul de șantiere pentru proiecte industriale și logistice

hala logistica Sursa foto: Pixabay

 

Domeniul industrial-logistic a adus activitate pe șantiere și în anul pandemiei, arată o analiză publicată de IBC Focus, companie care monitorizează lucrările de investiții din România. Creșterea a fost susținută și de investitorii în centre de depozitare.

Compania a monitorizat anul trecut 4.351 de investiții industriale, cu 6,2% mai multe decât în anul precedent (4097). “Chiar dacă restricțiile impuse în pandemie au fost nefavorabile pentru activitatea pe șantiere, domeniul industrial a reușit să înregistreze creșteri în 2020. Dinamica acestui segment continuă și în 2021 și chiar dă semnale de creștere”, arată consultanții într-o analiză publicată pe platforma proprie, Infohale.ro.

În februarie au fost monitorizate 560 proiecte industriale la nivel național. În topul județelor cu cele mai multe investiții se află Bihor (43 proiecte) și Ilfov (36 proiecte). Printre cele mai mari proiecte aflate acum în derulare se numără o hală de logistică și servicii într-un parc industrial din Timișoara, o fabrică de 18 milioane de lei în județul Bihor și un centru logistic de retail în Ilfov, cu o investiție de 67 de milioane de lei.

“Creșterea din domeniu a fost influențată și de o schimbare drastică în comportamentul consumatorilor al căror interes pentru cumpărăturile realizate în mediul online a crescut semnificativ. Drept urmare, investitorii au ales să își îndrepte atenția spre crearea de noi linii de producție sau spre mărirea spațiilor destinate depozitării pentru a-și asigura stocurile”, explică analiștii în analiza privind șantierele din sectorul industrial în 2020. Aproximativ 650.000 mp de spații industriale au fost livrați la nivel național în anul 2020. Sectorul spațiilor industriale a contribuit semnificativ la piața imobiliară în al treilea trimestru al anului 2020. Companiile din retail și servicii aferente, precum curierat și logistică, au închiriat peste 300.000 mp. În 2020, cele mai multe investiții de tip industrial-logistic s-au orientat înspre zone ca Bihor, Ilfov, Timiș.

 

Sursa foto: Pixabay

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *