Suspiciuni de evaziune fiscală la clinicile din Spania ale fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo, specializate în transplant de păr

ronaldo cristiano Sursa foto: Facebook/Cristiano Ronaldo

Autorităţile fiscale spaniole desfăşoară o anchetă în legătură cu clinicile specializate în transplant de păr deţinute în Spania de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, dezvăluie ziarul El Confidencial, scrie Agerpres.

Astfel, clinicile lui CR7 ar fi emis în mod voluntar facturi fără a ţine cont de TVA-ul din Spania. Nu mai puţin de opt conturi bancare legate de cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, veniturile clinicilor, precum şi o listă anonimă de clienţi au fost analizate cu atenţie de autorităţi.

Fiscul spaniol ar fi deschis o procedură după ce ar fi identificat sute de cazuri în care unităţile respective nu ar fi adăugat TVA-ul de 21% la preţul intervenţiilor, perioada vizată fiind 2019-2021.

El Confidencial a explicat şi motivul pentru care autorităţile au luat în vizor clinicile lui CR7.

Astfel, pentru a evita aplicarea TVA-ului operaţiunilor sale, unităţile respective s-au asigurat că toţi clienţii suferă de alopecie. Această boală generează căderea părului şi duce la o scutire de TVA în Spania, atunci când necesită o procedură medicală pentru efectuarea unui transplant de păr.

Insparya Hair Medical Clinic, la care Georgina Rodriguez, partenera lui Ronaldo, figurează ca administrator, compară transplanturile sale de păr cu “montarea unei proteze la un pacient care şi-a pierdut un membru”, pentru a evita taxa pe valoarea adăugată, scrie El Confidencial.

Cristiano Ronaldo (38 ani) evoluează în prezent la echipa Al-Nassr din Arabia Saudită, în baza unui contact în valoare de 200 de milioane de euro pe sezon, conform presei sportive internaţionale.

Sursa foto: Facebook/Cristiano Ronaldo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *