Tesla a livrat în martie aproape 90 de mii de mașini electrice fabricate în China / Producția a fost în creștere cu 20% față de februarie

Redacția apr. 4, 2023 0 comentarii
Tesla Beijing

Producătorul auto Tesla a vândut 88.869 de unități de vehicule electrice  fabricate în China în luna martie, atât pentru vânzările interne, cât și pentru exporturi, în creștere cu 35,0% față de anul trecut, au arătat marți datele publicate de China Passenger Car Association, scrie Reuters.

Această cifră a crescut cu 19,4% față de luna februarie, când producătorul american de automobile electrice a livrat 74.402 automobile electrice Model 3 și Model Y fabricate în China.

Prin comparație, producătorul auto chinez BYD a vândut luna trecută 206.089 de unități cu seriile sale Dynasty și Ocean de vehicule electrice și hibride, în creștere cu 97,5% față de anul trecut, au arătat datele CPCA.

La nivel global, Tesla a înregistrat livrări trimestriale record de vehicule în perioada ianuarie-martie, dar creșterea vânzărilor de la un trimestru la altul a fost modestă, în pofida reducerilor de preț, în condițiile în care concurența în creștere și perspectivele economice sumbre au cântărit.

Vânzările cu amănuntul ale Tesla în China sunt pe cale să înregistreze cel mai bun trimestru din primele trei luni, potrivit datelor furnizate de China Merchants Bank International(CMBI), care au totalizat 122.801 unități la 26 martie și care reprezintă 13% din vânzările de mașini cu electrice și hibride plug-in din China.

Sursa foto: Beijing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *