Tesla va construi o fabrică în Shanghai pentru a produce baterii Megapack, utilizate pentru centralele electrice cu stocare de energie

Redacția apr. 9, 2023 0 comentarii
Megapack-Tesla

Compania americană Tesla va construi o fabrică în Shanghai pentru a fabrica baterii Megapack, a anunțat agenția de presă de stat chineză Xinhua, citată de Reuters.

Construcția fabricii va începe în al treilea trimestru și iar primele baterii vor fi produse în al doilea trimestru al anului 2024, a relatat Xinhua de la o ceremonie de semnare din Shanghai.

Completând o imensă uzină existentă din Shanghai care produce vehicule electrice, noua fabrică va produce inițial 10.000 de unități Megapack pe an, echivalentul a aproximativ 40 de gigawați oră de stocare a energiei, care vor fi vândute la nivel global, a precizat Xinhua.

Megapack-urile sunt bateriile litiu-ion de la Tesla, utilizate pentru centralele electrice cu stocare de energie.

Tesla își generează majoritatea banilor din afacerea cu mașini electrice, dar Musk s-a angajat să crească afacerea cu energie solară și cea cu baterii până la aproximativ aceeași dimensiune.

Tesla are o fabrică care produce baterii Megapack în Lathrop, California, capabilă să producă 10.000 de unități pe an.

Compania a început să producă mașini Model 3 în Shanghai în 2019 și acum este capabilă să producă 22.000 de mașini pe săptămână.

 

Sursa foto: tesla.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *