Transcarpat Sportours va echipa Poliția de Frontieră cu pistoale 9×19 mm, un contract cu o valoare de 10 milioane lei. Firma este abonată la contracte pentru livrarea de arme către MAI și MApN

pistol frontiera

Transcarpat Sportours International va livra până la 6.800 de pistoale 9×19 mm pentru Poliția de Frontieră, după ce a fost desemnată câștigătoarea unei licitații cu o valoare de aproape 10 milioane lei. Livrările se vor face în următoarele 18 luni.

Firma este administrată de Dinu Solojan, care deţine 70% din acţiuni, iar asociaţi sunt Bogdan Diaconu – cu 20% şi Nicoleta Daniela Solojan, care deţine 10%, și a mai vândut, în trecut, arme către Jandarmeria Română și alte instituții subordonate MApN, dar și pentru Serviciul de Protecție și Pază.

Dinu Solojan a devenit mai cunoscut din 2017, după ce site-ul luju.ro l-a promovat când acesta a atacat SRI-ul pentru că nu îi dădea contracte. El era supărat că SRI apela direct la producătorii de armament din afară. Mai mult, Solojan a declarat în presă că se încearcă o acțiune de manipulare pusă la punct de SRI și firmele străine care vor să strice reputația societății sale atunci când firma sa a fost amendată de Consiliul Concurenței.

În 2013, firma, alături de altele din străinătate, a fost amendată de Consiliul Concurenței cu aproape 3 milioane de euro, pentru încălcarea legislației anticoncurențiale românești și comunitare.

Companiile producătoare și furnizoare de armament găsite în culpă de Consiliul Concurenței sunt Transcarpat Sportours International România, J.P. Sauer & Sohn Germania, San Swiss Arms și Brugger & Thomet din Elveția, care au primit amenzi cumulate care ating valoarea  de 2,8 milioane de euro, pentru trucarea unor licitații organizate de Ministerul Apărării Naționale. Transcarpat Sportours fusese desemnată reprezentant de vânzări local pentur toate firmele străine amintite mai sus. Inspectorii Consiliului Concurenței au declanșat din oficiu investigațiile, privind practica concertată a companiilor de a truca licitațiile pentru achiziția produselor din gama «armament de infanterie» și «aparatură optică» aferentă, în perioada 2005-2007.

Anul trecut, Transcarpat Sportours a realizat afaceri de 28 de milioane lei și un profit de peste 6 milioane lei.

Sursa foto: Youtube/ Broadheader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *