Uber și o companie de tehnologie au lansat serviciul de robotaxi în Las Vegas / Mașinile vor fi supravegheate de un șofer, experiența completă fără șofer va fi disponibilă anul viitor

uber Sursa foto: dreamstime

Firma americană de transport de persoane Uber și producătorul de tehnologie de șofat autonom Motional și-au lansat miercuri serviciul public de robotaxi în Las Vegas, notează Reuters.

Controalele dure de reglementare și aprobarea cu întârziere a tehnologiei vehiculelor autonome au întârziat lansarea serviciilor de robotaxi, lucru care i-a îngrijorat pe investitori. 

Lansarea face parte dintr-un acord neexclusiv pe 10 ani între cele două companii, urmând ca serviciul să fie prezent și în Los Angeles.

Potrivit acordului, vehiculele autonome ale Motional ar urma, de asemenea, să transporte atât pasageri, cât și obiecte pentru livrare prin pentru Uber și prin divizia sa Uber Eats.

Companiile au declarat că vor avea deocamdată șoferi prezenți în mașini, dar lucrează pentru a pune la dispoziția publicului o experiență complet fără șofer anul viitor.

În cazul în care un vehicul autonom este disponibil pentru a face călătoria, Uber îl va prezenta varianta clientului, iar acesta va spune dacă dorește sau nu o călătorie autonomă. Un asemenea vehicul îi va fi trimis doar după confirmare.

Uber își reia planurile de robotaxi după doi ani. Companie și-a vândut divizia de cercetare a vehiculelor autonome către startup-ul Aurora din San Francisco în 2020.

Uber a semnat, de asemenea, un acord pe 10 ani cu startup-ul de conducere autonomă Nuro pentru a utiliza vehiculele de livrări fără șofer ale companiei în California și Texas.

Luna trecută, rivalul Lyft a declarat că va lansa serviciul de robotaxi în Los Angeles, după ce acesta a fost lansat în Las Vegas la începutul acestui an. 

Motional, care folosește mașina electrică IONIQ5 de la Hyundai pentru serviciul de robotaxi, este un joint venture între producătorul sud-coreean și compania de tehnologie auto Aptiv și testează de câțiva ani vehicule autonome fără șoferi de siguranță.

 

Sursa foto: dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *