UE interzice 21 de companii aeriene rusești pentru că nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță

aeroflot, avion, aeronava comerciala, pasageri, transport, calatorie, travel, vacanta, aer, aerian, rusia Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Comisia Europeană a adăugat 21 de companii aeriene ruse pe o listă a transportatorilor cărora le-au fost interzise operațiunile în blocul celor 27 de țări, deoarece nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță, scrie Reuters.

„Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a permis companiilor aeriene ruse să opereze sute de aeronave deținute de străini fără un certificat de navigabilitate valabil. Companiile aeriene ruse în cauză au făcut acest lucru cu bună știință, încălcând standardele internaționale de siguranță relevante. Acest lucru reprezintă o amenințare imediată pentru siguranță”, a declarat comisarul pentru transport, Adina Vălean.

Ea a spus că decizia de a interzice companiile aeriene certificate în Rusia, care include Aeroflot, nu a fost o altă sancțiune împotriva Moscovei pentru invadarea Ucrainei, ci o măsură luată doar pe baza unor motive tehnice și de siguranță.

Comisia a spus că, după adăugarea celor 21 de companii aeriene ruse, lista neagră a UE a transportatorilor interzise de UE conține acum 117 companii.

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *