Ungaria a blocat active ruse în valoare de 870 de milioane de euro, potrivit presei de la Budapesta / Executivul condus de Viktor Orbán anunțase în toamnă că a confiscat active ruse de numai 3.000 de euro

Redacția dec. 16, 2022 0 comentarii
orban putin

Ungaria a blocat până la sfârşitul lunii noiembrie active ruse în valoare de 870 de milioane de euro, a informat vineri cotidianul independent Nepszava, care a citat surse ale Uniunii Europene, transmite EFE.

Membrii UE, ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invazia din Ucraina, au confiscat şi blocat 19 miliarde de euro sub formă de active de la organizaţii, oameni politici şi persoane particulare din Rusia, potrivit surselor citate.

Aceste fonduri ar putea fi destinate reconstrucţiei Ucrainei, deşi pentru moment nu s-a convenit o soluţie definitivă, comentează Nepszava.

Comparativ, Italia a blocat active ruse în valoare de 2,3 miliarde de euro, Germania- 2,2 miliarde de euro, iar Austria – 1,8 miliarde de euro.

La polul opus din punctul de vedere al volumului, Bulgaria a reuşit să blocheze active ruse în valoare de 11,3 milioane de euro, Republica Cehă – 10,8 milioane de euro, iar Slovacia – 4,9 milioane de euro, a informat Nepszava, citând date ale Comisiei Europene la care a avut acces.

Această sumă blocată de guvernul de la Budapesta a surprins presa ungară, dat fiind că executivul din această ţară a declarat recent că s-au confiscat active în valoare de numai 3.000 de euro, comentează EFE.

Sancţiunile europene împotriva Rusiei au vizat 1.241 persoane şi 118 organizaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *