Ungaria: Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziţionează o participaţie de 57% la Granit Bank

Redacția dec. 31, 2021 0 comentarii
viktor orban

Holdingul imobiliar ungar BDPST Zrt, deţinut de ginerele premierului Viktor Orban, va achiziţiona o participaţie de 57% la Granit Bank, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmite Reuters, citat de Agerpres.

BDPST va achiziţiona participaţia de la firma ungară de consultanţă E.P.M., controlată de preşedintele director general al Granit Bank, Eva Hegedus.

Bilanţul Granit Bank totalizează aproape 700 miliarde de forinţi (2,14 miliarde de dolari), şi gestionează conturile a aproximativ 80.000 de clienţi.

Tranzacţia trebuie aprobată de Banca Centrală a Ungariei (NHB).

Într-un comunicat, BDPST a anunţat că sprijină strategia Granit Bank de investitor financiar pe termen lung şi planificata majorare de capital.

BDPST a fost înfiinţată în 2015 de Istvan Tiborcz, ginerele lui Orban, iar în ultimii ani a ajuns la un portofoliu de proprietăţi imobiliare în Budapesta şi pe plan naţional, dar şi hoteluri în Austria.

Conform clasamentului realizat de jurnalistul maghiar Peter Szakonyi, Tiborcz este pe locul 37 în topul celor mai bogate persoane din Ungaria.

Principalele instituţii financiare din Ungaria sunt grupul local OTP Bank şi diviziile locale ale băncilor KBC Groep, Erste Group Bank, Raiffeisen, UniCredit şi Intesa SanPaolo.

sursa foto: Consiliul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *