UE alocă aproape 200 de milioane de euro pentru puncte de încărcare și stații de realimentare cu hidrogen/ România, printre cele 12 țări beneficiare

Redacția mart. 15, 2023 0 comentarii
masina electrica, incarcare

Uniunea Europeană contribuie la o mobilitate mai ecologică cu 189 de milioane de euro pentru puncte de încărcare și stații de realimentare cu hidrogen. 

Comisia a anunțat că 26 de proiecte din 12 state membre (Estonia, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România, Spania, Suedia și Țările de Jos) au fost selectate pentru finanțare în vederea instalării de infrastructuri pentru combustibili alternativi de-a lungul rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

Acestea vor primi în total aproape 189 de milioane de euro sub formă de granturi UE în cadrul mecanismului pentru infrastructuri pentru combustibili alternativi (AFIF).

Adina Vălean, comisarul pentru transporturi, a declarat: “Cererile de finanțare AFIF continuă să crească, ilustrând angajamentul sectorului transporturilor în favoarea trecerii la soluții durabile. Investiția noastră de 189 de milioane de euro va duce la crearea a aproximativ 2 000 de puncte de încărcare și a circa 63 de stații de realimentare cu hidrogen. Patru proiecte vor sprijini electrificarea serviciilor de handling la sol din aeroporturi, inclusiv electrificarea acestora și instalarea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele de serviciu.”

AFIF combină subvențiile din cadrul mecanismului Conectarea Europei cu capitalul provenit de la instituțiile financiare pentru a spori impactul investițiilor.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *