Uniunea Europeană va lansa un portofel digital, care va reuni documente de identitate și modalități de plată

Portofel digital

Uniunea Europeană va prezenta miercuri proiectul unui portofel digital destinat cetățenilor europeni, care va permite conservarea într-o aplicație „ultrasecurizată” a documentelor de identitate și a modalităților de plată, pentru a facilita călătoriile în statele membre.

Acest document nu va fi obligatoriu, dar va permite celor care doresc să aibă un acces la un întreg ecosistem digital „ultrasecurizat și de o mare flexibilitate: permis de conducere, carte de identitate, modalități de plată, parole etc, potrivit unui articol publicat de Financial Times și citat de BFM TV.

Ideea este de a simplifica viața europenilor. Spre exemplu, aplicația va permite închirierea de mașini la distanță, fără a mai recurge la un intermediar pentru transmiterea documentelor.

Proiectul vizează și concurarea GAFA, giganții americani cărora le încredințăm din ce în ce mai multe date personale. “Oamenii vor avea de asemenea puterea de a decide în ceea ce privește cantitatea informațiilor pe care le transmit, în timp ce Google și alții nu vă lasă să decideți ce dați” a explicat o sursă, pentru FT. Bruxellesul promite că va împiedica exploatarea comercială a datelor.

Acest viitor portofel digital face parte din ampla politică digitală a Uniunii Europene al cărei punct central este Digital Services Act, care vizează dinamizarea inovării pe bătrânul continent.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *