Volkswagen va reduce cu 20% costurile cu personalul administrativ pentru a face de economii de 10 miliarde de euro până în 2026

volkswagen logo Sursa foto: Pixabay

Producătorul auto german Volkswagen intenționează să taie costurile cu personalul administrativ cu o cincime, ca parte a unui pachet de reducere a costurilor pentru a economisi 10 miliarde de euro până în 2026, a relatat luni cotidianul Handelsblatt, citând un podcast intern al companiei, scrie Reuters.

Gunnar Kilian, membru al consiliului de administrație al Volkswagen pentru resurse umane, a declarat în discuția cu șeful mărcii VW, Thomas Schaefer, că reducerile se vor concentra pe reducerea costurilor mai degrabă decât pe numărul de angajați, potrivit raportului Handelsblatt.

Volkswagen nu a comentat articolul, dar a precizat luni, într-o declarație trimisă prin e-mail, că firma va profita de o “curbă demografică” în planurile sale, referindu-se la pensionarea iminentă a generației baby-boomer care depășește în număr generațiile următoare.

Detaliile specifice ale campaniei la brandul de autoturisme Volkswagen, anunțate în iunie și definite în prezent în cadrul discuțiilor dintre conducere și consiliul lucrătorilor, ar urma să fie stabilite până în decembrie.

Scopul reducerilor de costuri este de a crește o marjă în scădere, de 3,4% în primele nouă luni ale acestui an, la 6,5%, parte a unei campanii la nivelul întregii companii pentru îmbunătățirea profitabilității pe măsură ce Volkswagen trece la producția de vehicule electrice.

Un pliant intern distribuit de Volkswagen în iulie și consultat de Reuters arată că firma a oferit un plan de pensionare cu jumătate de normă pentru angajații născuți în 1966 și se așteaptă ca aproximativ 3.000 de persoane să accepte oferta, în cadrul unei acțiuni de reducere a costurilor fără a concedia personal.

Volkswagen a semnat un acord cu consiliul muncitorilor pentru a asigura locurile de muncă până în 2029, iar consiliul a declarat în repetate rânduri că nu va permite modificări ale acestui acord.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *