Volumul lucrărilor de construcții s-a majorat cu aproximativ 2%, ca serie ajustată, în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă din 2021

constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier

În primele șase luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de aceeași perioadă a anului precedent, cu 4,3%, ca serie brută, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 4,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,2%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,3%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 4,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,5%). Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-4,9%). Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,7%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,1%.

În luna iunie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna mai 2022, ca serie brută, cu 7,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scazut cu 0,1%. În luna iunie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna iunie 2021, ca serie brută, cu 7,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,1%.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *