Volumul total al schimburilor comerciale dintre România şi Suedia a ajuns la aproape 1,5 miliarde euro în 2023

containere, transport, import, export Sursa foto: Pixabay

Volumul total al schimburilor comerciale dintre România şi Suedia a fost de 1,49 miliarde euro în 2023, cu 1,3% peste nivelul anului 2022, arată Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, citată de News.ro.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Iuliu Stocklosa, s-a întâlnit la Palatul CCIB cu Peter Johansson, Businessdeveloper şi Ely Chabrouni, fondator al firmei ML Intelligent Technology AB, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri ai Muncipalităţii Nässjö din Suedia.

„În 2023, volumul total al schimburilor comerciale dintre România şi Suedia a fost de 1,49 miliarde euro (cu 1,3% peste nivelul anului 2022), din care livrările de mărfuri româneşti 0,75 miliarde euro (-2,4%), iar intrările în ţara noastră de produse suedeze 0,74 miliarde euro (+5,4%)”, anunţă CCIB.

La finele anului 2023, erau înregistrate în România 1.837 firme cu capital suedez, cu un capital total investit de 0,4 miliarde euro, plasând Suedia pe locul 18 între statele investitoare în ţara noastră.

În Suedia există 290 municipalităţi care asigură guvernarea locală. Municipalitatea Nässjö se află în judeţul (county) Jönköping, din sudul Suediei, una dintre cele 21 structuri administrative ale ţării. În prezent Municipalitatea Nässjö, care în afara localităţii cu acelaşi nume înglobează alte 10 aşezări urbane, este unul dintre cele mai importante noduri pentru căile ferate care străbat Suedia.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *