Vremuri noi la OpenAI: Sam Altman le-a spus unor acţionari că startupul ar putea să îşi schimbe structura de guvernanţă într-o afacere cu scop profit

chatgpt, inteligenta artificiala, openAI, tehnologie, viitor, chatbot Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

CEO-ul OpenAI (creatorul ChatGPT), Sam Altman, le-a spus unor acţionari că startupul se gândeşte să-şi schimbe structura de guvernanţă într-o afacere cu scop profit, pe care consiliul nonprofit al companiei să nu o controleze, a raportat vineri The Information, conform News.ro.

Un scenariu pe care Altman a spus că îl ia în considerare consiliul este o corporaţie de beneficii cu scop profit, pe care rivali precum Anthropic şi xAI îl folosesc, se arată în articol, citând o persoană care a auzit comentariile.

Discuţiile referitoare la restructurare sunt fluide şi Altman şi colegii săi directori ar putea decide în cele din urmă să adopte o abordare diferită, a adăugat The Information.

Ca răspuns la întrebările Reuters cu privire la raport, OpenAI a spus: ”Rămânem concentraţi pe construirea unei inteligenţe artificiale care să fie în beneficiul tuturor. Organizaţia nonprofit este esenţiala misiunii noastre şi va continua să existe”.

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *